SHATA en GHFS repareren steiger te Leonsberg

29-06-2018

Youtube Channel Art.jpg


Bron: https://gfcnieuws.com/shata-en-ghfs-repareren-steiger-te-leonsberg/

SHATA en GHFS repareren steiger te Leonsberg

Op initiatief van Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en Green Heritage Fund Suriname (GHFS) hebben reparatiewerkzaamheden plaatsgevonden aan de steiger te Leonsberg. Deze steiger, die veelvuldig gebruikt wordt door voetgangers, fietsers en bromfietsers voor de oversteek van en naar Commewijne, verkeerde al geruime tijd in zeer slechte staat.

SHATA, met verschillende organisaties werkzaam in het toerisme en GHFS, onder andere bekend van het door hen uitgevoerde dolfijnenonderzoek, zien deze steiger als een belangrijke startplek voor verschillende van hun activiteiten. Zij hebben dan ook regelmatig aan de bel getrokken en aandacht gevraagd bij zowel het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme als het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Er werd echter geen actie ondernomen en tenslotte namen SHATA en GHFS het besluit om zelf de handen uit de mouwen te steken en gezamenlijk een noodreparatie te financieren. Dat dit besluit meer dan noodzakelijk was bleek kort daarna, toen een onfortuinlijke toerist met haar fiets aan de hand door de brug zakte, met een bezoek aan het ziekenhuis tot gevolg.

In de week van 21 mei werd de noodreparatie uitgevoerd. Een groot aantal kapotte steigerplanken en draagbalken zijn vervangen en de leuning is verstevigd. Hiermee is de brug aanzienlijk veiliger dan eerst.
SHATA en GHFS blijven echter van mening dat de overheid haar verantwoordelijkheid zal moeten nemen en werken aan een structureel en lange termijn alternatief voor de steiger te Leonsberg.

Stichting Green Heritage Fund Suriname
De Green Heritage Fund heeft als visie het creëren van een maatschappij van personen die bewust werken aan de voortdurende verbetering van hun milieu en een groen, schoon en gezond Suriname bevorderen. De Green Heritage Fund is een organisatie zonder winstoogmerk. De stichting is opgericht voor het financieren van activiteiten die helpen het groene imago en het culturele erfgoed van Suriname te promoten. Dit project valt onder het dolfijnenprogramma van de stichting. Het beschermen van de populatie van wilde dolfijnen door het opzetten en onderhouden van een gedegen gemeenschapsmonitorings- programma dat bijdraagt tot de besluitvorming betreffende het estuarium van de Suriname Rivier.

Voor meer informatie bezoek de volgende links:

http://www.greenfundsuriname.org/nl/
http://www.facebook.com/pages/Green-Heritage-Fund-Suriname/129859957040929
http://www.globalgiving.org/projects/sloth-sanctuary-suriname-sequel-the-whole-story/