Suriname vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs 2017

09-12-2016

Youtube Channel Art.jpg

Paramaribo, 9 december 2016

Suriname zal vertegenwoordigd zijn op de Vakantiebeurs die van 10 – 15 januari a.s. in Utrecht, Nederland, wordt gehouden.

De onlangs gelanceerde Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) heeft van de Nederlandse Ambassade in Paramaribo een financiële injectie gekregen om, met een 17-tal bedrijven uit de toerisme sector, Suriname als toerismebestemming op professionele wijze tepromoten. De SHATA fungeert als trekker van de Surinaamse delegatie en deelname. Het thema van de beurs is dit jaar : “Discover the secrets of Suriname”.

De film “Tuintje in mijn hart”, die in maart en april jl. in Suriname is opgenomen, zal prominent zichtbaar zijn bij de stand. De voorbereidingen voor de inrichting van een prachtige Suriname booth zijn reeds in volle gang. Het geheel is een prachtige presentatie, die de toerist moet aantrekken Suriname te bezoeken.

Na de launch op 14 oktober 2016 is, naast het werven van leden, de SHATA de afgelopen maanden druk bezig geweest met de online activiteiten (social media en website). Afgelopen donderdag 1 december 2016 is er tevens een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met Conservation International, om gezamenlijk te werken aan het natuurtoerisme.

Deelname aan de Vakantiebeurs te Utrecht is een mijlpaal na de lancering 2 maanden geleden.

Nadat de Surinaamse Overheid heeft aangegeven geen financiële middelen beschikbaar te kunnen stellen voor de vakantiebeurs, is de SHATA op zoek gegaan naar fondsen. De Nederlandse ambassade draagt versterking van de toerismesector in Suriname een warm hart toe en heeft een financiële bijdrage gegeven om deelname van Suriname aan de vakantiebeurs mogelijk te maken.