Galibi Tours in Suriname by Myrysji

Home > Members > Galibi Tours in Suriname by Myrysji

Welkom bij Myrysji Tours Suriname!  

 

Uw jarenlange expert voor tours naar Galibi en omgeving.

Geniet van de zonsopkomst op het witte zandstrand van Galibi met een heerlijke bak koffie of thee op één van de ligbanken. Ontdek gauw de leefwijze en cultuur van de indianen (Caraib) op een van onze dorpswandeling en hou een unieke herinnering achter om zelf mee te doen met een echte inheemse caraib culturele Samboera zang en dans die al eeuwen lang behouden wordt.

Onze avontuurlijke vaarttocht onder de sterrenhemel om de zeeschildpadden te spotten maken het een onvergetelijk vakantiebeleving

Over Ons

 

De heer Wijnberg Tokoe ,eigenaar van Myrysji Tours Suriname kwam in 1980 van Galibi naar Paramaribo voor vervolg onderwijs. Daarna ging hij terug naar Galibi met het idee om zijn dorp tot ontwikkeling te brengen. In 1986 brak er een binnenlands conflict uit tussen de binnenland bewoners en het nationaal leger. De toegang tot het district Marowijne werd via de Oost-Westverbinding geblokkeerd. Wijnberg zag de toekomst voor ogen en in april 1992 opende hij zijn mini vakantie huis met 3 slaapkamers,bedoeld om vrienden van Paramaribo te huisvesten. Een heel eenvoudig badruimte buiten het gebouw. Hij is zich verder gaan specialiseren in toerisme en heeft verschillende trainingen gevolgd. Myrysji Tours Suriname is een van de eersten die de dorpen Christiaankondre en Langamankondre bekendheid gaf zowel nationaal als internationaal. Wijnberg bleef niet stil zitten en investeerde elk jaar in zijn gebouw. In het jaar 2004 is Myrysji Tours onderscheiden door de internationale organisatie BID tot goldenmanagement award in Spanje,Madrid.

Tours

 
Het Galibi Natuurreservaat ligt in de noord-oost hoek van Suriname in het district Marowijne. In dit gebied liggen de dorpen Langaman- en Christiaankondre aan de monding van de Marowijnerivier. Het inwoners aantal telt ongeveer 800 en zij zijn afstammelingen van de inheemsenstam ‘Carib’, die al vanaf de afschaffing van de slavernij in dit gebied wonen. De voornaamste middelen van bestaan zijn als van oudsher landbouw en visserij. Dankzij het toerisme dat naar dit gebied wordt bevorderd, wordt de traditionele handenarbeid in stand gehouden.

Kies hier een tour uit: http://www.galibi-tours.com/en/tours/index.html