METS Travel & Tours Home > Tour & Travel > METS Travel & Tours

METS Travel & Tours, opgericht in 1962, is de meest succesvolle reisorganisatie in Suriname.

Met twee jungle lodges - Awarradam en Palumeu in het Amazonewoud - en één aan de kust - Colakreek - staat Mets voor het bieden van persoonlijke service aan zowel individuele reizigers als kleine groepen die op zoek zijn naar een ander soort vakantie.

METS stelt unieke excursies samen naar het tropisch regenwoud: all-inclusive hotels, transport en alle andere zaken die nodig zijn voor zo’n excursie; ook voor zakenreizigers die een bezoek willen brengen aan Suriname.

Daarnaast verzorgen wij ook internationale tours naar de mooiste vakantiebestemmingen in Zuid- en Noord-Amerika en het Caribisch gebied. Wij zijn ook reisagent voor cruiseschepen.

Ons personeel bestaat uit enthousiaste, ervaren medewerkers die klaar staan om u van dienst te zijn en u te helpen kiezen uit de vele indrukwekkende mogelijkheden die Suriname te bieden heeft, om een op maat gemaakte droomvakantie samen te stellen. Ons professioneel team stelt u een wereld van kennis ter beschikking over vakanties hier en in het buitenland.

Bestemming Suriname

METS Travel & Tours

Ongerept en gastvrij: Suriname is een land met een enorm culturele diversiteit en een van de weinige plaatsen ter wereld waar het tropisch regenwoud nog ongerept is. Maak kennis met de authentieke culturen die nog in het binnenland voortbestaan: inheemsen die hun eigen taal spreken en afstammelingen zijn van vijf familielijnen, elk met hun eigen tradities en taal.

De Surinaamse overheid heeft samengewerkt met Conservation International om het Centraal Suriname Natuurreservaat te creëren: 1.6 miljoen hectare oerwoud in Boven Coppename, west-centraal Suriname. Dit reservaat vormt een toegangspoort tot de drie bestaande beschermde gebieden: Raleigvallen, Tafelberg en Eilerts de Haangebergte.

 

 METS operates tours both here and in the neighbouring Guyana and French Guiana. Accommodation includes traditional-style wooden houses.

METS Travel & Tours

Voor actievere vakantiegangers kan METS-tours voor vogelspotters naar de natuurreservaten organiseren en tours om de schildpadden die hun eieren op het strand leggen te zien.

De nieuwste tours bestrijken de prachtige savannegebieden dichtbij het vliegveld te Zanderij, met verblijf in comforabele bungalows in het Colakreek Recreatiepark; deze tours omvatten ook rondvluchten boven Paramaribo en het kustgebied.

Ook in trek zijn de trips naar Palumeu Jungle Lodge, Awarradam Jungle Lodge and Spa, en de Kasikasima en Gran Rio Jungle Expedities.

Palumeu Jungle Lodge

Palumeu Jungle Lodge, gelegen dichtbij het Indiaanse dorp met dezelfde naam, bevindt het zich middenin het regenwoud aan de oever van de Boven Tapanahonyrivier. Deze tour is ideaal voor natuurliefhebbers die het bos willen beleven zoals de inheemsen.

De prijs is inclusief retourvlucht met een klein vliegtuig, eten en drinken (alleen tijdens de maaltijden), accomodatie, activiteiten en een Nederlands- of Engelssprekende gids.

Awarradam Jungle Lodge & Spa

Awarradam Jungle Lodge & Spa is een idyllisch eilandje dat verborgen ligt in het Amazone regenwoud, aan de voet van de Awarradam stroomversnelling.  Het ligt op 20 minuten varen vanaf het laatste dorp dat bewoond wordt door de Saramaccaners, de grootste Marrongemeenschap en afstammelingen van weggelopen slaven van de plantages.  Dit maakt deze trip perfect voor zowel natuurliefhebbers als degenen die geïnteresseerd zijn in hoe de West Afrikanen hun cultuur behielden toen ze naar Suriname overgebracht werden.

Kasikasima Jungle Tour

Kasikasima Jungle Tour is voor degenen die zin hebben in een avontuurlijk dagje uit. U vliegt van Paramaribo naar Palumeu (zie hierboven). U overnacht in een kamp, slaapt in een hangmat en daarna volgt een trektocht van zeven uur naar een van de Kasikasima gebergten. U zult zich in de hemel voelen terwijl u geniet van het grandioze uitzicht over het regenwoud.

De prijs is inclusief retourvlucht met een klein vliegtuig, eten en drinken (alleen tijdens de maaltijden), accommodatie, activiteiten en een Nederlands - of Engelssprekende gids.

Gran Rio River Tour

De Gran Rio Tiver Tour brengt u door het prachtige, ruige Amazone regenwoud met adembenemend uitzicht op de rivier en stroomversnellingen, en het gevoel van ontsnappen aan de moderne wereld.
De prijs is inclusief retourvlucht met een klein vliegtuig, eten en drinken (alleen tijdens de maaltijden), accommodatie, activiteiten en een Nederlands – of Engels sprekende gids.

 

Colakreek Recreation Park

Colakreek Recreatiepark ligt op 50 kilometer van Paramaribo, slechts drie kilometer van de internationale luchthaven bij Zanderij. Het is een natuurlijke bron waar u van het water kunt genieten. Wat het echt anders maakt is de volledig uitgeruste conferentiezaal en het Savannah Education Center waar u meer te weten komt over de flora en fauna in het gebied.

METS Kantoren

METS Hoofdkantoor


Doekhieweg Oost nr.1
Paramaribo, Suriname
Tel: 00597-531303
Fax:00597- 498421
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00u - 16.00u
E-mail: a.bhagwandas@surinamevacations.com
Website: www.surinamevacations.com

METS Verkoopkantoor


Dr. J. F. Nassylaan nr. 2
Paramaribo, Suriname
Tel: 00597-477088 / 472621 / 472614
Fax: 00597-422332 / 00597-472688
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00-16.00
Na openingstijden mobiel: 00597 – (0)8828647/ 00597 - 07220202
Email: mets@sr.net
info@surinamevacations.com
frontdesk@surinamevacations.com

METS Travel & Tours
METS Travel & Tours

METS uw partner in Suriname

  • METS Travel & Tours de meest ervaren touroperator in Suriname is. Op 13 januari 2016 bestaan we alweer 55 jaar!
  • De METS in samenwerking met de lokale gemeenschappen de jungle lodges beheert. Hierdoor kan de METS de beste kwaliteit garanderen.
  • De METS onderdeel is van een groter netwerk. Wij zijn een dochteronderneming van Surinam Airways en een zusterbedrijf van de Residence Inn hotels in Paramaribo en Nickerie.
  • De METS een ruim en divers aanbod aan toeristische producten heeft. Dit hebben wij in eigen beheer of via agentschappen in geheel Suriname, de Guyana’s en de overige landen in de regio.
  • De METS een totaal rondreispakket in Suriname en daarbuiten aanbiedt, die naar behoefte op maat wordt samengesteld voor zowel individuen (FIT) als groepen voor zowel de budget- als de luxe-reiziger.
  • De METS over goed opgeleide gidsen beschikt. Doordat onze gidsen uit de lokale gemeenschappen komen kennen ze de cultuur en natuur als geen ander.
    Reizigers die met de METS op reis gaan een directe bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap
  • De METS ISO:9001-2008 gecertificeerd is.
  • De METS geeft u binnen 24 uur antwoord op alle mailtjes.