SHATA-bestuur Ang gaat voor duurzame ontwikkeling toerisme

31-12-2020

Youtube Channel Art.jpg

Het nieuwe bestuur van de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) zal in de komende jaren alle aandacht geven aan duurzame ontwikkeling binnen toerisme. Althans dit is een van de voornemens van het nieuwe bestuur onder leiding van Sylvia Ang, dat op 22 december is geïnstalleerd. Het zittende bestuur onder leiding van Marc Waaldijk is afgetreden, omdat de statutaire bestuursperiode van vier jaar erop zit.

SHATA gelooft in samenwerking met alle belanghebbenden en zal binnen de PPP-gedachte (Public-Private-Partnership) ernaar streven, dat toerisme door de overheid en de samenleving als belangrijke economische branche wordt gezien en prioriteit krijgt bij de ontwikkeling van Suriname.

Het is een grote uitdaging om de toeristische sector tijdens en na de coronaperiode niet alleen te helpen overleven, maar in sneltreinvaart weer goed op de rails te zetten. Met haar motto: “Toerisme is de motor van de groene economie,” zal het nieuwe bestuur van de SHATA onverminderd doorgaan met het goede werk van het voormalige bestuur en proberen de toeristische branche in de komende twee jaar ten behoeve van de leden verder tot bloei te brengen.

Toerisme neemt andere sectoren met zich mee, zoals transport, productie, handel, landbouw, veeteelt en niet te vergeten de human resources.

Naast Ang bestaat het SHATA-bestuur verder uit: Gyo Gummels (secretaris), Karuna Kartaram (penningmeester), Johan Sandie en Ronny Bhoelai (beiden commissarissen).

Bron: SR Herald