Over ons
about-us_compressed.jpg

Over SHATA
De Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) is een toonaangevende organisatie voor de algehele horeca en toerismebranche. Het werd opgericht door de particuliere sector en levert voordeel op voor alle actoren in de horeca- en toerismebranche op nationaal, regionaal en internationaal niveau.

Onze visie
SHATA erkent dat toerisme de meest duurzame ontwikkelingssector is en de essentie van een groene economie

ONZE MISSIE
SHATA zal ernaar streven om:

  • be the leading private sector organization for tourism development and promotion in Suriname by creating a platform for the private sector;
  • foster cooperation with the Government, and create and implement a tourism development and promotional plan for Suriname;
  • promote partnerships with non-government organizations and other actors in the tourism or tourism-related sectors nationally, regionally and internationally.
  • de leidende particuliere sector organisatie te zijn voor de ontwikkeling en promotie van toerisme in Suriname door een platform te creëren voor de particuliere sector;
  • de samenwerking met de regering te bevorderen, en een toeristisch ontwikkelings- en promotieplan voor Suriname op te stellen en uit te voeren;
  • partnerschappen te bevorderen met niet-gouvernementele organisaties en andere actoren in de toeristische of aan toerisme gerelateerde sectoren op nationaal, regionaal en internationaal niveau.

Het streven om een groene deur naar de wereld te openen om iedereen schone en zuivere lucht te laten ervaren door:

  • het bevorderen van de waarde van duurzaam toerisme in Suriname als het groenste land ter wereld;
  • en het verhogen van de standaard voor de toeristische sector in Suriname.

Karuna

  Karuna Kartaram – Penningmeester
General manager van Queens hotel & apartments
Eigenaar van IATA gecertificeerd reisbureau Multitravel
Werkzaam sinds 2009 in de toerisme branche

Sylvia

Sylvia Ang – Voorzitter
Sylvia is directeur/eigenaar van Anaula Nature Resort en Akira Over Water Resort, sinds 2004 betrokken bij de toerismesector. .

Gyo Gummels – Secretaris
Gyo is manager bij Purity Tours & Services, sinds 2007 betrokken in de toerismesector..

Creativity is the essence of the business.
The green experience is priceless

Johan

Johan Sandie – commisaris
Johan is commercieel onderdirecteur van Surinam Airways, de national carrier van Suriname.

Anushka

Anushka Geerlings – Commisaris
Deputy General Manager Kersten Hospitality, waaronder Bergendal Amazonia Wellness Resort, Popeyes Louisiana Kitchen en Hotel Krasnapolsky onderdeel van zijn. Sinds 2017 verbonden aan deze organisatie als ook in de toerismesector.

Ronny Bholai – Commisaris
Directeur/ eigenaar van All Suriname Tours met ook een vestiging in Nederland. Sinds 2013 actief binnen toerisme. 14 jaren ervaring.